Sök recept

Grönsaksfond koncentrerad

Grönsaksfond koncentrerad (grönsaksbuljongtärning)

Koncentrerad grönsaksfond är en koncentrerad ljus buljong/fond som antingen är en trögflytande vätska, eller ett extrakt i form av pulver, eller (buljong-)tärningar. Koncentrerade fonder finns att köpa i handeln och är ett alternativ för dagens moderna hushåll som sällan kokar fonder. Koncentratet späds ut med vatten varvid man får en fond. Ordet "koncentrerat" anges vanligen inte på butiksförpackningar. Tänk på att koncentraten, i synnerhet tärningar, i allmänhet ger mycket sälta. Det finns även ekologisk grönsaksfond.

1 buljongtärning = 1,5 msk koncentrerad flytande fond.
1 tärning eller 1,5 msk koncentrerad fond späds normalt med 5 dl vatten.

Användning: Grönsaksfonder har brett användningsområde. De används till kokning av grönsaker, soppor och andra vegetariska rätter, men också vid kokning av fågel, fisk, skaldjur och kalv, vid bräsering, i gryträtter, såser, m.m. Läs mer i avsnitt > Grönsaksbuljong, grönsaksfond.

Grönsaksfond koncentrerad

140 st recept

Språk:

Latin:

Engelsk översättning

Fransk översättning

glace de lègumes, fumet de lègumes

Italiensk översättning

Tysk översättning

Spansk översättning

En del produkter under vår recept- och varufaktadel kan du inte hitta i din City Gross-butik men vi hjälper dig gärna med information om produkterna eller ger dig förslag till andra produkter för att recepten ska smaka lika gott.

Vid frågor kring Spisa´s recept och varufakta kontakta:

Spisa.nu © | Postadress: J A Pripps Gata 2, 421 32 Västra Frölunda | Tel: 031-711 17 70 | Mail: kontakt@spisa.nu