Sök recept

Crème fraîche

Crème fraîche (vegetabilisk fraiche)

Att syra grädde (liksom mjölk) är en gammal konserve­ringsmetod. Mjölksyrabakterier tillsätts grädde vavid sur grädde, gräddfil, crème fraîche, smetana (ryskt) o.d. erhålles.

Crème fraîche
(franska = färsk grädde), är lätt syrad grädde med god hållbarhet. Tillverkas av homogeniserad och högpastöriserad grädde som syrats med mjölksyra­bakterier. Crème fraîche finns med olika fetthalter och med olika smaker. I handel finns även vegetabilisk fraiche som alternativ.

Konsistensen är krämig och smaken lätt syrlig. Den är bra bl.a. till att reda av grytor, såser och soppor, särskilt som den kan värmas utan att den skär sig. Passar till fisk, grönsaker, pasta, patéer, gryträtter, desserter, frukt och bär. Uppvispad passar den till garnering, fyllningar och i soppor samt som dip.

Fetthalt ca: 30%

Lättfraîche: 15%
Minifraîche: 5%

Förvaras kallt vid högst +8°C. Ej lämplig att frysas.
Hållbarhet i oöppnad fpk: 4 veckor. Öppnad 3-5 dagar.

Crème fraîche

267 st recept

Språk:

Latin:

Engelsk översättning

Crème fraîche

Fransk översättning

Crème fraîche

Italiensk översättning

Crème fraîche

Tysk översättning

Crème fraîche

Spansk översättning

Crème fraîche

Läs mer:

Gräddfil, sur grädde

Mjölk- och gräddsåser - färdiglagade

En del produkter under vår recept- och varufaktadel kan du inte hitta i din City Gross-butik men vi hjälper dig gärna med information om produkterna eller ger dig förslag till andra produkter för att recepten ska smaka lika gott.

Vid frågor kring Spisa´s recept och varufakta kontakta:

Spisa.nu © | Postadress: J A Pripps Gata 2, 421 32 Västra Frölunda | Tel: 031-711 17 70 | Mail: kontakt@spisa.nu