Sök recept

Kärnmjölk, skummjölk

Kärnmjölk, skummjölk

När fett avskiljs ur grädde, t.ex. vid smörtillverkning, kvarstår kärnmjölk. Man kärnar smör, dvs skakar grädde till smör. I gamla tider användes s.k. stötkärnor = högt smalt träkärl, med tillhörande stav och hålplatta som stöttes upp och ner.

Kärnmjölken innehåller mindre än 1 % fett och har goda emulgerande (konsistensgivande) egenskaper. Kärnmjölk ingår därför i mager vispbar grädde, lättmargarin och torkad i bröd samt charkuterier. Kärnmjölk används som djurfoder och ingår bl.a. i kalvnäringar som proteinkälla.

Skummjölk
är mjölk där fettet avskilts, liknande kärnmjölk. Fanns förr att köpa, men har ersatts av lättmjölken. I mjölkproduktionen avskilj fett, som sedan tillförs igen för att erhålla de olika mjölksorterna. Används även för att framställa mjölkpulver.

Kärnmjölk, skummjölk

0 st recept

Språk:

Latin:

Engelsk översättning

buttermilk

Fransk översättning

lait de beurre, babeurre

Italiensk översättning

siero del latte

Tysk översättning

Buttermilch

Spansk översättning

leche de manteca

En del produkter under vår recept- och varufaktadel kan du inte hitta i din City Gross-butik men vi hjälper dig gärna med information om produkterna eller ger dig förslag till andra produkter för att recepten ska smaka lika gott.

Vid frågor kring Spisa´s recept och varufakta kontakta:

Spisa.nu © | Postadress: J A Pripps Gata 2, 421 32 Västra Frölunda | Tel: 031-711 17 70 | Mail: kontakt@spisa.nu