Sök recept

Ordbok & matlexikon

Sök bland 20.000 ord om mat & dryck.

Innehåller Börjar med
 

Laga läckert lamm

arrow

Lamm är ingen ovanlig syn längre, vi lagar mer och mer lammrätter i Sverige. Så varför inte testa under någon av de lediga dagarna, laga läckert lamm.


Lammstek LammläggMer påskinspiration

 

Nouruz

arrow Nowroz, Nouruz, Norouz, Newroz! Kär dag har många stavningar och uttal. Till alla som i dagarna firar början på ett nytt år önskar vi gott nytt år! Torsdag den 20 mars klockan 17.57, exakt, svensk tid blir det nytt år. Vilket år det blir beror på vilken kalender du går efter. Persiskt nyår firas på vårdagjämningen, medan kurder alltid firar in sitt nyår den 21 mars. I Sverige är det många som städar bort vintern och firar Nouroz och vårens ankomst med årets fest. Varför inte göra detsamma! Samla familjen, ha kul, ät gott och önska varandra ett gott nytt år och en god ny vår.
Kurdisk kizartma Persisk bulgur

Lättlagad lax

arrow

Lax är snabblagat, prisvärt och otroligt lätt att variera. Men som för det flesta så behöver man ibland lite påminnelse och inspiration, därför tipsar vi om två lättlagade rätter.


Laxsallad med mâche Getostfylld lax med sötpotatis


Njut av hembakat bröd!

arrow

Nybakat bröd är nog bland det bästa vi vet. Doften som sprider sig och smöret som smälter på en ljummen brödskiva. Då är det till och med lätt att få upp sjusovare ur sängen på morgonen.


Italienska bröd Grahamsbullar


En del produkter under vår recept- och varufaktadel kan du inte hitta i din City Gross-butik men vi hjälper dig gärna med information om produkterna eller ger dig förslag till andra produkter för att recepten ska smaka lika gott.

Vid frågor kring Spisa´s recept och varufakta kontakta:

Spisa.nu © | Postadress: J A Pripps Gata 2, 421 32 Västra Frölunda | Tel: 031-711 17 70 | Mail: kontakt@spisa.nu