Sök recept

Recept - Torskrygg med pasta, svamp och paprikasås

Foto: Michael Krantz

Torskrygg med pasta, svamp och paprikasås

Ingredienser

Portioner

Torskrygg

800.0 

gram

Paprika (gul)

3.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Fiskbuljongtärning

1.0 

styck

Svamp (ostronskivling)

200.0 

gram

Smör

 

 

Salt & peppar

 

 

Rucolasallat

 

 

Lägg i meny | Lägg i inköpslistan

Tillagning

  1. Dela och skär bort kärnhus och innerväggar på paprikorna, skär i bitar. Skiva löken och fräs tillsammans med paprika i lite smör. Tillsätt några matskedar vatten och en buljongtärning och koka några minuter under lock. Mixa paprika och lökröran, passera såsen genom en sil och ställ den åt sidan.
  2. Koka pastan enligt förpackningen. Stek under tiden skivad svamp. Salta och peppra fisken, stek den precis innan servering. Använd stektermometer och låt fisken få en innertemperatur runt 50 grader.
  3. Servera pastan med såsen, lägg fisken ovanpå och toppa med rucola.

Kommentar

Variera svampen och grönt tillbehör efter säsong, sparris är perfekt på våren.

Tid: 30 min
Svårighet: Medel
Kock: Michael Krantz

En del produkter under vår recept- och varufaktadel kan du inte hitta i din City Gross-butik men vi hjälper dig gärna med information om produkterna eller ger dig förslag till andra produkter för att recepten ska smaka lika gott.

Vid frågor kring Spisa´s recept och varufakta kontakta:

Spisa.nu © | Postadress: J A Pripps Gata 2, 421 32 Västra Frölunda | Tel: 031-711 17 70 | Mail: kontakt@spisa.nu