Sök recept

Recept - Kycklinglår med citronglaserade vårprimörer och parmesanostcrème

Kycklinglår med citronglaserade vårprimörer och parmesanostcrème

Ingredienser

Antal portioner

Kycklingfilé (med skinn)

8.0 

gram

Smör-olivolja till stekning

 

 

Timjan (färsk)

10.0 

kvistar

Små färskpotatis

12.0 

styck

Grön sparris (färsk)

12.0 

styck

Knippmorot

8.0 

styck

Knipplök (smålök)

4.0 

styck

Sockerärter

12.0 

gram

Rädisor

4.0 

styck

Citron (juice+skal)

1.0 

styck

Smör

50.0 

gram

Kycklingbuljong

1.0 

dl

Kesella

2.0 

dl

Örtkryddor (färskhackad)

1.0 

dl

Salt & peppar

 

 

Lägg i meny | Lägg i inköpslistan

Tillagning

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten och låt svalna. Blanda kesella med riven parmesanost och smaka av med salt och peppar. Salta, peppra och stek under tiden lårfiléerna med skinnet nedåt i pannan på medelhög värme ca 10-12 min. Skinnet ska bli krispigt. Vänd och stek färdiga på köttsidan ca 5 min Lägg i timjankvistarna och låt steka med. Kolla gärna med stektermometer, ska vara ca 70° i innertemperatur.
  2. Under tiden kycklingen går i pannan så koka morötterna mjuka i saltat vatten och avstanna kokningen i isvatten och skala sedan morötterna. Koka även knipplöken på samma sätt och dela sedan itu. Skala nedre delen på sparrisen och förväll snabbt i kokande vatten och kyl i isvatten.
  3. Vid servering så koka upp kycklingbuljongen, lägg i sockerärtor, morötterna, sparris och löken. Tillsätt smöret och citronskal och juice och koka upp. Lägg i potatisen och rädisorna och låt koka upp.
  4. Toppa med örter och hyvlad parmesanost

Tid:
Svårighet: Mkt lätt
Kock:

En del produkter under vår recept- och varufaktadel kan du inte hitta i din City Gross-butik men vi hjälper dig gärna med information om produkterna eller ger dig förslag till andra produkter för att recepten ska smaka lika gott.

Vid frågor kring Spisa´s recept och varufakta kontakta:

Spisa.nu © | Postadress: J A Pripps Gata 2, 421 32 Västra Frölunda | Tel: 031-711 17 70 | Mail: kontakt@spisa.nu