Sök recept

Recept - Spagetti med räkor, tomat och getost

Foto: Anna Skoog

Spagetti med räkor, tomat och getost

Ingredienser

Antal portioner

Räkor (rensade)

200.0 

gram

Chèvre

150.0 

gram

Vitlök

2.0 

klyftor

Körsbärstomater

200.0 

gram

Spagetti

300.0 

gram

Olivolja

0.8 

dl

Örtkryddor (färskhackad)

2.0 

dl

Pinjenötter

0.5 

dl

Salt & peppar

 

 

Lägg i meny | Lägg i inköpslistan

Tillagning

  1. Tina räkor om frysta. Koka spagetti i saltat vatten.
  2. Skär bort eventuella kanter på getost. Smula och ställ åt sidan så länge. Skala och finhacka vitlök. Halvera tomater.
  3. Fräs vitlöken på mycket svag värme i olivolja cirka 2 minuter utan att den får färg. Tillsätt tomater och örter. Häll på cirka 1 dl av kokvattnet från pastan och låt det puttra ihop i cirka 1 minut.
  4. Blanda såsen med pastan. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över räkor, getost och pinjenötter precis innan servering.

Kommentar

Du kan göra mycket gott om du har lite Norska Räkor. Den här spagettin med räkor, getost, vitlök och pinjenötter är riktigt läcker.

Tid: 15 min
Svårighet: Lätt
Kock: norskfisk.se

En del produkter under vår recept- och varufaktadel kan du inte hitta i din City Gross-butik men vi hjälper dig gärna med information om produkterna eller ger dig förslag till andra produkter för att recepten ska smaka lika gott.

Vid frågor kring Spisa´s recept och varufakta kontakta:

Spisa.nu © | Postadress: J A Pripps Gata 2, 421 32 Västra Frölunda | Tel: 031-711 17 70 | Mail: kontakt@spisa.nu