Sök recept

Recept - Julens vegetariska glöggade wok

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Julens vegetariska glöggade wok

Ingredienser

Portioner

Rödkål

400.0 

gram

Kikärter (burk)

100.0 

gram

Rödlök

2.0 

styck

Purjolök

10.0 

cm

Chilifrukt

2.0 

styck

Vitlök

3.0 

klyftor

Vegetarisk buljongtärning

1.0 

styck

Vatten

1.0 

dl

Potatismjöl

2.0 

msk

Soja

2.0 

msk

Glöggkryddor

2.0 

tsk

Rapsolja

2.0 

msk

Lägg i meny | Lägg i inköpslistan

Tillagning

  1. Strimla rödkål. Skala och skiva lök. Skiva purjolök, gärna mycket av de gröna bladen. Purjolöken bör badas i kalltvatten efter att den skivats för att tvätta bort grus. Strimla chili. Krossa vitlök.

  2. Blanda potatismjöl med vatten, soja och peppar ordentligt i en skål. Smula ner buljongtärning i såsblandningen.

  3. Hetta upp en wok eller traktörpanna med olja. Lägg ner grönsaker, ärter, chili och vitlök. Ge alltsammans en hastig stekning på hög värme under ständig omrörning under ett par minuter.

  4. När grönsaksblandningen är färdigwokad hälls den välblandade såsen ner i pannan. Puttra med i någon minut.

Kommentar

Ätes som en del av det vegetariska julbordet eller som huvudrätt med valfri grynblandning på sidan eller med  kokt pasta/nudlar medblandade i såsen.

En del produkter under vår recept- och varufaktadel kan du inte hitta i din City Gross-butik men vi hjälper dig gärna med information om produkterna eller ger dig förslag till andra produkter för att recepten ska smaka lika gott.

Vid frågor kring Spisa´s recept och varufakta kontakta:

Spisa.nu © | Postadress: J A Pripps Gata 2, 421 32 Västra Frölunda | Tel: 031-711 17 70 | Mail: kontakt@spisa.nu