Sök recept

Recept - Fiskfärs - grundrecept

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Fiskfärs - grundrecept

Ingredienser

Antal portioner

Koljafilé

800.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Potatismjöl

2.0 

msk

Salt

2.0 

tsk

Mjölk

2.0 

dl

 

Tillval:

 

Purjolök

 

 

Gräslök

 

 

 

Lägg i meny | Lägg i inköpslistan

Tillagning

  1. Fin fiskfärs
    Färsen används till fiskbullar, queneller, fiskpudding och timbaler.

    Renskuren fisk finmals i matberedare tillsammans med ägg, potatismjöl, salt och mjölk. I kvarn mals fisken flera gånger.

    Smeten bör vara ganska fast till fiskbullar och queneller, men till fiskpudding lite lösare. Tillsätt därför mjölk lite i taget tills lagom konsistens.

  2. Grov fiskfärs till fiskburgare
    Renskuren fisk grovmals i matberedare. En gång i kvarn. Tillsätt ägg salt, potatismjöl och mjölk eller vatten. Smeten skall vara ganska fast.

Kommentar

Fet fisk bör väljas, t.ex. sill, lax eller makrill. Mager fisk som t.ex. torsk ger grynig konsistens och faller lätt samman.

Sej, sill och makrill ger färsen grå färgton.

Finskuren purjolök eller gräslök i färsen ger fin smak.

Dryckestips

Neethlingshof Sauvignon Blanc


Pris: 79 kr
Art.nr: 28006


Dryckesguiden

Dryckestips till receptet

En del produkter under vår recept- och varufaktadel kan du inte hitta i din City Gross-butik men vi hjälper dig gärna med information om produkterna eller ger dig förslag till andra produkter för att recepten ska smaka lika gott.

Vid frågor kring Spisa´s recept och varufakta kontakta:

Spisa.nu © | Postadress: J A Pripps Gata 2, 421 32 Västra Frölunda | Tel: 031-711 17 70 | Mail: kontakt@spisa.nu